Zařízení & příslušenství
Spanakopita (řecký špenátový koláč)
Příprava 30min.
Celkový 1hod. 30min.
8 kusů
Suroviny
-
1 balíček filo těsta (250 gramů, 10 plátů)
-
130 gramů jarní cibulky na kousky
-
2 stroužky česneku
-
20 gramů olivového oleje
-
800 gramů mraženého špenátu, sekaného rozmrazeného a vymačkaného
-
1 ½ čajové lžičky soli
-
½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
2 špetky mletého muškátového oříšku
-
300 gramů fety na kostky (1 cm)
-
50 gramů piniových oříšků
-
½ svazku čerstvé petržele jen lístky
-
3 stonky čerstvé máty jen lístky
-
2 vejce
-
200 gramů řeckého jogurtu
-
3 cherry rajčata
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
16 g
Kalorie
1562 kJ /
373 kcal
Tuk
23 g
Vláknina
3.5 g
Sacharidy
23 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
V Řecku
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Rajčatovo-sýrové fondue s klobásou
Žádné hodnocení
Hummus
5min.
Muffiny s medvědím česnekem
1hod. 10min.
Pak choi s houbami
15min.
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2hod. 30min.
Lososové rizoto s fenyklem
25min.
Švestková granola (bez cukru)
2hod.
Palačinky se žampióny a sójovou smetanou (bez laktózy)
2hod. 5min.
Koláč s dýní a mletým masem
1hod. 45min.
Hrušky v červeném víně
3hod. 20min.
Quinotto s krevetami a chřestem
30min.
Aïoli
5min.